Terug naar de evenementenlijst
10e verjaardag van het herdenkingsmonument “Me & My Pal”

10e verjaardag van het herdenkingsmonument “Me & My Pal”

Sint-Lambrechts-Woluwe brengt hulde aan de moed van de paracommando-eenheden voor de 10e verjaardag van het herdenkingsmonument “Me & My Pal”

Dit jaar viert de “paracommandoruimte”, gelegen voor de Hemelvaartkerk, op een steenworp van de Brusselse site van de Université catholique de Louvain (UCL) en gewijd aan de herdenking van de soldaten van het paracommandoregiment die sneuvelden tijdens missies in het buitenland, zijn 10e verjaardag.

Zoals elk jaar sinds 2014 zullen burgemeester en de schepenen en patriottische verenigingen op vrijdag 13 september 2024 het herdenkingsmonument “Me & My Pal” (Ik en mijn makker) bezoeken om hulde te brengen aan de paracommando-eenheden die hebben gevochten om onze democratische waarden te verdedigen. Dit jaar wordt een speciaal eerbetoon gebracht aan de soldaten van Operatie Stan en Paulis 1964 (Stanleystad – nu Kisangani, in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo). De kinderen van de gemeentescholen en de bewoners die dat wensen, worden uitgenodigd om zich bij de autoriteiten te voegen.

  • Afspraak vanaf 10.00 uur bij het herdenkingsmonument aan de Emile Vanderveldelaan (metrostation Vandervelde).
  • Gelieve uw aanwezigheid vóór 6 september 2024 per e-mail te bevestigen via v.praillet@woluwe1200.be