Terug naar de evenementenlijst
Cyclus “Sportontmoetingen”: hoe kan men zich het beste voorbereiden op wintersport ?

Cyclus “Sportontmoetingen”: hoe kan men zich het beste voorbereiden op wintersport ?

Lezing over het thema “Hoe kan men zich het beste voorbereiden op wintersport”?

Elke winter wordt volgens de statistieken van het Franse skigebied de skivakantie van zo’n 140.000 mensen verpest door een slechte val. Een cijfer dat gestaag lijkt te stijgen, terwijl veel skioorden veel investeren in veiligheid.

Verschillende redenen kunnen deze trend verklaren: de toename van het aantal mensen op de skipistes, het gebruik van ongeschikt of slecht afgesteld materiaal, te hoge snelheden, het niet opvolgen van voorrangsinstructies, enz. Om nog maar te zwijgen van het gebrek aan fysieke voorbereiding! In de weken voorafgaand aan uw vertrek naar de bergen is een progressieve, uitgebalanceerde voorbereiding sterk aanbevolen, en zelfs essentieel, om blessures en trauma’s te voorkomen.

Dat is wat Laurent Delgoffe, kinesitherapeut in manuele en sporttherapie, gespecialiseerd in posturotherapie en osteo-etiopathie, en Mathieu Denis, hoofdassistent lichamelijke opvoeding en fysieke en sportieve activiteiten aan de Haute École Léonard de Vinci/Institut Parnasse-ISEI, en voormalig skileraar aan de Zwitserse skischool Nendaz, u zullen laten zien.

Om organisatorische redenen wordt u verzocht vooraf een e-mail te sturen naar sport@woluwe1200.be.

Meer informatie: diensten van schepen Éric Bott – 02 776 82 56