Terug naar de evenementenlijst
“Fêtes Romanes” 2024

“Fêtes Romanes” 2024

Het straatkunstenfestival keer terug met tal van verassingen

Het niet te missen straatkunstenfestival keert tijdens het laatste weekend van september terug naar het hart van Wolubilis met een heleboel theatrale, jonglerende en acrobatische ontdekkingen. Verwacht authenticiteit, medeplichtigheid, gelach en absurditeit!

Deze editie verkent de familie (degene waar we vandaan komen en degene die we kiezen), reizen, literaire betogen, hangende voorwerpen, vluchten, een satire op onze moderne samenlevingen, transformaties en levenslopen. Een slimme speurder en een onvergetelijke melodie zullen u het hele weekend vergezellen.

Tussen maatschappelijke onderwerpen, technische hoogstandjes en vermaak, nemen de “Fêtes Romanes” u mee door alle emoties. Met Atoll, Anoraks, Balance-toi, Batteurs de pavés, Dyptik, Hanna de Vletter, Jamais trop d’art, La Nour, La Rouille, La Triochka, Projet coin, Scraboutcha, Sinking sideways en Vélocimanes associés.

Ook dit jaar zullen de “Fêtes Romanes”, georganiseerd in samenwerking met het Athénée royal de Woluwe-Saint-Lambert, u de kans bieden om de ontmoeting met de ontwerpers, het dorp voor duurzame ontwikkeling, het verenigingsdorp en de ontspanningsruimtes te ontdekken.

  • Afspraak aan Wolubilis – Paul-Henri Spaakpromenade 1
  • Gratis toegang / Meer informatie: 02 761 60 29 – info@wolubilis.be

Kom het dorp voor duurzame ontwikkeling bezoeken

Tijdens deze twee dagen nodigen we jong en oud uit om het dorp voor duurzame ontwikkeling te komen bezoeken. U kunt er kennismaken met de animatoren van onze partnerverenigingen en met de gemeentelijke dienst voor leefmilieu en duurzame ontwikkeling.

Bovendien is het een gelegenheid om uw kennis over klimaatverandering te testen en tips en trucs te leren die u in uw dagelijkse leven kunt toepassen: kookworkshops, groene gevels en biodiversiteit, spelletjes rond uw “koolstofvoetafdruk”, producties met gerecycleerd materiaal (insectenhotels, zaadkaarten, enz.), tips tegen verspilling en voor nulafval, duurzame renovatie, voorstellingen voor de allerkleinsten, enz.

  • Het dorp voor duurzame ontwikkeling is gratis toegankelijk op zaterdag van 14.00 tot 18.30 uur en op zondag van 12.30 tot 18.00 uur.
  • Meer informatie: d.durable@woluwe1200.be