Terug naar de evenementenlijst
Les Estivales de la Woluwe

Les Estivales de la Woluwe

Voor het vierde achtereenvolgende jaar zal de kiosk in het Roodebeekpark het Festival Les Estivales de la Woluwe verwelkomen, met acht gratis concerten van 22 juni tot 17 juli 2024

Sinds de zomer van 2021 neemt de vzw Les Musicales (die ook Les Musicales de la Woluwe organiseert) het Roodebeekpark over en programmeert er in nauwe samenwerking met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe getalenteerde artiesten in verschillende muziekstijlen. Tijdens elk van de eerste drie edities waren niet minder dan 1.500 mensen aanwezig. Dus daar gaan we weer, met acht gratis openluchtconcerten. De woensdagen zijn gericht op jongere kinderen en de zaterdagen op een breed publiek.

Als het regent, geen paniek: het publiek zit beschut onder tenten!

 

De Forel van Schubert
22.06 / 18:00
Om Les Estivales te openen nodigt de artistiek directeur van het Festival, violiste Camille Babut du Marès, vier getalenteerde kamermusici uit om Franz Schuberts meesterlijke werk “De Forel” uit te voeren. De noten van dit kwintet draaien rond de kiosk en creëren een betoverende sfeer waarin muziek de grenzen van de tijd overstijgt.
Een niet te missen evenement voor alle liefhebbers van klassieke muziek.

De fee van de opera
26.06 / 16:30
Sopraan Olga Dubois nodigt u uit om “De fee van de opera” te ontdekken, een muzikaal verhaal op muziek van Händel, Verdi, Puccini en Borodin. Dit poëtische verhaal blaast nieuw leven in bekende opera-aria’s, met behoud van de betekenis en emotie van elke aria.
Tijdens de voorstelling worden kinderen uitgenodigd om de heldin te begeleiden terwijl ze zich voorbereidt op haar concert.

De klarinet in al haar vormen
29.06 / 18:00
Onder het teken van overdracht verenigt dit concert Ronald Van Spaendonck en drie van zijn meest getalenteerde leerlingen van het Franstalige Conservatoire Royal de Bruxelles. De artiesten laten u kennismaken met verschillende leden van de klarinetfamilie en vertellen u alles wat u altijd al wilde weten over klarinetten (maar niet durfde te vragen), om een beroemde cineast… en klarinettist te parafraseren!
Om de enorme mogelijkheden van hun instrumenten te illustreren, verkennen de vier muzikanten een eclectisch, fantasievol en vrolijk programma!

GribouJazz II – Jazz die u zelf kunt maken
03.07 / 16:30
Welkom in het jazzcreatielaboratorium! In deze vrolijke, interactieve voorstelling stappen we binnen in het kokende brein van een muzikant die midden in een improvisatieproces zit. Tot onze beschikking staan een contrabas, drumstel, saxofoon en gitaar.
Om u te helpen de opbouw van een muziekstuk in real time te volgen, wordt het concert begeleid door de projectie van interactieve animaties die op een speelse en visuele manier de verschillende ingrediënten van jazz illustreren: harmonische kleur, ritme, tempo, melodie…
Een totale onderdompeling in instant compositie, een echt kinderspel!

Camerata Balkanica
06.07 / 18:00
Camerata Balkanica is een origineel project dat muzikanten uit klassieke ensembles en zigeunermuzikanten samenbrengt, tussen de geleerde, geschreven muziek van de eerste en de muziek, in haar complexe vorm, van de orale traditie van de tweede.
Welkom op het concert dat u laat kennismaken met de muziek van Roemenië en de Balkan!

Het betoverde bos
10.07 / 16:30
De JenliSisters Mathilde en Héloïse, als twee heldinnen rechtstreeks uit een Disneyfilm, nemen ons mee op een audiovisuele voorstelling waarvan alleen zij het geheim kennen door het betoverde bos. Een magische, inleidende vertelreis doorspekt met tekenfilmmelodieën (Frozen, Belle en het Beest, Pocahontas, Brave), Keltische tonen, klassieke muziek, pop, jazz en eigen composities.

Fluit-piano-viool trio, van Bizet tot Sjostakovitsj
13.07 / 18:00
Fluitiste Delphine Tchaoussoglou, pianist Julien Beurms en violiste Camille Babut du Marès bundelen hun krachten in de kiosk van het Roodebeekpark voor een kamermuziekconcert met muziek van Doppler, Massenet, Bizet, Ibert en Sjostakovitsj.

Het meisje met weefsels
17.07 / 16:30
Dit is het verhaal van een meisje met een passie voor textiel, het verhaal van haar talent, de magie van haar vingers en haar moeilijkheden om “zoals de anderen” te zijn.
“Het meisje met weefsels” is een mini-musical voor 2 performers, 5 instrumenten en 8 personages. Het muzikant/actrice-duo zingt en speelt met ondeugendheid over het onzichtbare, de creativiteit en de kracht van vriendschap. De musical is gepacet met liedjes en is een ode aan durf en creativiteit.

Of u nu alleen bent, met vrienden, met z’n tweeën of met het hele gezin, profiteer van Les Estivales de la Woluwe om de dieren van het Roodebeekpark te ontmoeten die over de kiosk waken, een wandeling in het bos en zijn arboretum te maken, op het speelplein te ravotten of een drankje bij Beaubon te drinken.

 

Les Estivales de la Woluwe
Gratis
Roodebeekpark, Roodebeeksteenweg 314, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
www.musicales.be
www.wolubilis.be