Terug naar de evenementenlijst
Literaire ontmoeting met Ong Thong Hoeung: Cambodja in de jaren 70

Literaire ontmoeting met Ong Thong Hoeung: Cambodja in de jaren 70

Het Gemeenschapscentrum Malou Senioren nodigt u uit voor zijn volgende literaire ontmoeting die u mee terug neemt in de tijd naar Cambodja in de jaren 70 met het persoonlijke verhaal van de Cambodjaanse schrijver Ong Thong Hoeung, die politieke heropvoedingskampen en dwangarbeid onder het Rode Khmer-regime
overleefde.

Veel mensen juichten de opkomst van de Rode Khmer toe. Onder hen bevonden zich Cambodjanen die in het buitenland in Frankrij k en de Verenigde Staten woonden, studenten, intellectuelen, voormalige ambtenaren, soldaten… Ong Thong Hoeung was één van hen. In juli 1976 verliet hij Parij s, waar hij studeerde, om naar huis terug te keren. Zoals de meeste van zij n vrienden, die “progressief” maar niet communistisch waren, hoopte hij een bevrij d land te kunnen dienen. Maar toen ze aankwamen, werden de “buitenlanders” meteen naar een heropvoedingskamp gestuurd. De droom veranderde in een nachtmerrie.

Schrij f u vandaag nog in om te luisteren naar dit diep ontroerende verslag van hun reis door de hel. Een uitzonderlij ke getuigenis van de ideologische waanzin en blindheid die iedereen kan aangrij pen. Het belooft een fascinerende namiddag te worden die een uniek licht werpt op de moeilij ke geschiedenis van Cambodja.

  • Afspraak op dinsdag 30 januari om 14.00 uur in het Gemeenschapscentrum Malou Senioren – Stokkelse Steenweg 44.
  • Verplichte inschrijving per telefoon op 02 770 57 14 of per e-mail op malouseniorsinfos@proximus.be