Centrum voor Gezinsplanning en Seksuologie (CGS)

 • Medische raadplegingen

Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag Twee vrouwelijke artsen behandelen thema’s als preventie, de opsporing van aids/soa’s, gynaecologische problemen, voorbehoedsmiddelen, de opvolging van een zwangerschap, echografieën en vruchtbaarheidsproblemen.

 • Huwelijksadvies

Maandag Een huwelijksconsulent bespreekt afzonderlijk of als koppel de moeilijkheden in uw relatie, maar ook uw problemen met betrekking tot autonomie en psychoaffectieve of seksuologische ontwikkeling.

 • Juridisch advies

Maandag en donderdag Een jurist beantwoordt vragen en geeft informatie over de nuttige procedures met betrekking tot de rechten van personen, gezinnen en hun vermogen, op het vlak van huisvesting, werk of sociale uitkeringen.

 • Psychologische raadplegingen

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag Drie psychologen psychotherapeuten voeren een individueel gesprek, een gesprek samen met uw partner, of een gesprek samen met uw gezin. Zij begeleiden u van psychologische raadpleging tot psycho-therapeutische zorg.

 • Sociale raadplegingen

Maandag en vrijdag Een sociaal assistente helpt oplossingen te vinden op het sociaal domein: OCMW-vorderingen, huisvesting, budget en gezondheidszorgen. Ze biedt ook een algemene opvolging tijdens de volledige duur van de zwangerschap.

 • Zwangerschapsopvolging

Het CGS en zijn medisch personeel bieden een volledige zwangerschapsbegeleiding, van de bevalling tot het zwangerschapsverlof: onderzoeken en medische opvolging met echografieën en bloedafnames, een luisterend oor en medische advies tijdens de zwangerschap, voor de bevalling en voor borstvoeding alsook voor de postnatale opvolging.  

 • Jongeren

Preventie in de schoolomgeving

Het CGS organiseert, op vraag van de basis-, middelbare-, of hogere scholen, voorstellingen over het gevoels- en het seksleven (met name het begrip intimiteit, respect voor het eigen lichaam, respect voor de andere, de eerste liefdesrelaties, preventiegedrag en verantwoord seksueel gedrag).

Permanentie jongeren

Voor alle vragen omtrent seksueel overdraagbare aandoeningen (aids, hepatitis, baarmoederhalskanker, chlamydia, syfilis…), voorbehoedsmiddelen, zwangerschap of seksuele relaties. Een medische raadpleging bestemd voor jongeren is elke woensdagnamiddagen toegankelijk op afspraak.  

 • Centrum voor Gezinsplanning en Seksuologie (CGS)

  Erfprinslaan, 192
  02.736.41.50
  ccfs@skynet.be
  www.planning-familial-wsl.be

  • Maandag: van 10:00 tot 18:00 uur
   Dinsdag: van 14:00 tot 18:00 uur
   Woensdag: van 13:00 tot 18:00 uur
   Donderdag: van 10:00 tot 17:00 uur
   Vrijdag: van 9:00 tot 15:00 uur