Opmerkelijk erfgoed

Kom de windmolen (her)ontdekken

Dankzij de voortgezette samenwerking met de molenaars van de vzw Luizenmolen Anderlecht, staat de molen opnieuw twee zaterdagen per maand open voor het publiek van 14 tot 17 uur, en ook op verzoek voor groepen van ten minste 10 personen. De bezoekers worden rondgeleid door de molenaars Jean-Claude en Eric.

Ook de synergie met de activiteiten van de traditionele bakkerij, georganiseerd door de MOB in het dichtbij gelegen ovenhuis van het Hof ter Musschen, wordt voortgezet.

Reservatie verplicht door patrimonium.toerisme@woluwe1200.be

De mensen die hebben ingeschreven voor de activiteiten in het ovenhuis kunnen ook de molen bezoeken. Op eenvoudig verzoek bij de afdeling Bevordering van het Erfgoed kunnen scholen een molenbezoek regelen zodat ook kinderen dit uitzonderlijke stukje erfgoed kunnen ontdekken.

Informatie en aanvragen van bezoeken

 

Hof ter Musschen, beschermd natuurgebied

Hier bewerken we het land om tarwe te planten.

Zie het presentatiedocument hier

Sint-Lambrechts-Woluwe in stripverhaal: 1914-1918 – “Wachten op papa”

Via de avonturen van Jules, een jongetje van tien jaar in 1914, maakt de lezer kennis met het leven in onze gemeente tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Dit stripverhaal, uitgegeven door het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe in het kader van de herdenkingen van honderd jaar einde van de oorlog 14-18. Het is vooral bedoeld voor leerlingen van het 4e, 5en 6leerjaar. Het wordt verspreid in de scholen (alle netten) van de gemeente en is vergezeld van een pedagogisch dossier.

Dankzij het talent van Stéphane Goblet wordt de klare lijn stijl in dienst gesteld van één van de donkerste periodes uit onze geschiedenis in een poging om te antwoorden op die delicate vraag: hoe spreken we met kinderen over de Eerste Wereldoorlog?

De strip zal in de boekenwinkels van de gemeente verkocht worden, maar u kan hem nu al voor 9 € kopen bij de hostesses van het onthaal in de hal van het gemeentehuis.

Meer informatie omtrent “Wachten op papa”

De BD is verkrijgbaar bij de volgende diensten