Terug naar de artikellijst
Lenteschoonmaak 2024 : inschrijving

Lenteschoonmaak 2024 : inschrijving

Dit jaar heeft het College van burgemeester en schepenen, op initiatief van zijn burgemeester en zijn schepenen voor leefmilieu en beheer van de openbare ruimte, beslist om de “Lenteschoonmaak” van de gemeente uit te breiden. De actie vindt namelijk plaats van 20 tot 26 april 2024 en wordt gecoördineerd door de dienst openbare netheid, die al het nodige materiaal (handschoenen en zakken) ter beschikking stelt. Er zullen ook verschillende gemeentediensten bij betrokken zijn, waaronder de diensten onderwijs, verenigingsleven en jeugd.

Deze nieuwe editie is gericht op bewoners, gemeentelijke scholen en jeugdbewegingen, wijkcomités, de Raad van het Verenigingsleven en natuurlijk sportclubs. Iedereen wordt uitgenodigd om een of twee uur van zijn tijd te besteden aan het opruimen van de openbare groene ruimtes in de buurt van waar hij of zij woont of werkt…

  • Op zaterdag 20 april: lanceren de jeugdbewegingen, sportclubs en wijkantennes de “Lenteschoonmaak” 2024.
  • Op zondagochtend 21 april: de bewoners en wijkcomités nemen de bewoners en wijkcomités het over. Op basis van de inschrijvingen wordt een aantal schoonmaaklocaties bepaald. ‘s Middags wordt de actie afgesloten met een drink met fairtradeproducten in de hal van het gemeentehuis.
  • Van maandag 22 tot vrijdag 26 april: de leerlingen van de gemeentelijke onderwijsinstellingen nemen deel aan deze grote burgeractie in het kader van het label “Scholen voor duurzame ontwikkeling” dat dit jaar aan alle gemeentescholen van Sint-Lambrechts-Woluwe wordt toegekend.

Hoe deelnemen? Om onze diensten in staat te stellen deze grootschalige actie zo goed mogelijk te organiseren, nodigen we u uit om u in te schrijven via het online formulier.