Terug naar de artikellijst
Instelling van een blauwe zone op het Heilig-Hartplein

Instelling van een blauwe zone op het Heilig-Hartplein

Om het parkeren efficiënter te later verlopen, heeft het College van burgemeester en schepenen beslist om een blauwe zone in te stellen op het Heilig-Hartplein. Deze wordt van kracht op 08/01/2024.

De blauwe zone zal gelden van 9u tot 18u, van maandag tot vrijdag, en zal worden gecontroleerd door gemachtigde agenten. Tussen 18/12/23 en 05/01/24 zal een bericht op de voorruit van voertuigen die op het plein geparkeerd staan worden aangebracht om te informeren over de nieuwe regelgeving.

Elke inwoner van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe kan een bewonerskaart krijgen die recht geeft op onbeperkt parkeren in alle blauwe zones van de gemeente.

 

Hoe vraagt u deze kaart aan?

Ga langs bij het loket Parkeren in het gemeentehuis, Paul Hymanslaan 2 van maandag tot vrijdag van 8u tot 12u45 en op donderdagavond van 17u tot 19u of vraag uw kaart aan via de gemeentelijke website (e-loket).

Documenten die u moet voorleggen: uw identiteitskaart, het inschrijvingsbewijs van uw voertuig (als u niet de eigenaar van het voertuig bent, zal u om een certificaat van exclusief gebruik worden gevraagd).

De 1e bewonerskaart kost €10 en de 2e kost €50. Uw bewonerskaart wordt onmiddellijk verstrekt. Er zijn ook parkeerkaarten voor bezoekers verkrijgbaar.

 

Informatie over parkeren

02/761.27.24 (8u tot 12u45) of per e-mail op controle-parking@woluwe1200.be.

De afdeling Strategische Planning staat tot uw beschikking voor alle informatie met betrekking tot mobiliteit per e-mail op strategischeontwikkeling@woluwe1200.be, of per telefoon op 02 774 35 13.

Een blauwe zone is een zone waar het maximaal 2 uur gratis parkeren is, mits er een parkeerschijf wordt aangebracht. Als u al een bewonerskaart hebt, hoeft u niets speciaals te doen op het moment dat de borden met de nieuwe regeling worden geplaatst.