Cel Gezin en Jonge kinderen

De cel Gezin en Jonge kinderen focust al haar acties op voorlichting enerzijds, met name door een brochure over kinderopvang naar de ouders van pasgeboren kinderen te sturen, en preventie anderzijds, door informatie over de rechten en plichten van ouders te verstrekken en door de dossiers systematisch op te volgen (met name in verband met vaccinatie).

Raadpleeg hier de informatiebrochure Onthaalmogelijkheden voor peuters en kleuters

Tekeningen en gedichten tegen het isolement van mensen in rusthuizen

Op initiatief van Isabelle Molenberg, schepen van Gezin en Senioren, biedt de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe haar inwoners de mogelijkheid om tekeningen, gedichten en bemoedigende woordjes te schrijven voor de bewoners van de rusthuizen. Zijn uw kinderen enthousiast over het idee om iets moois te maken waar een geïsoleerd persoon blij van wordt? Wilt u onze senioren steunen en een glimlach op hun gezicht toveren? Aarzel dan niet en moedig uw kinderen aan om hun beste kleurpotloden te pakken. Wij zullen met plezier al uw creaties verzamelen en ze doorgeven aan de rusthuizen, die ernaar uitkijken om de werken met de mensen voor wie zij zorgen, te delen. In de praktijk

 • Laat uw creativiteit stromen.
 • Stuur uw creaties per e-mail naar service.famille@woluwe1200.be of per post naar de dienst Gezin (Gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe – Tomberg 123 – 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe).

Uw tekeningen zullen naar de verschillende rusthuizen van de gemeente worden gestuurd.

Consultatiebureaus voorzuigelingen

De consultatiebureaus voor zuigelingen zijn structuren van preventieve geneeskunde.
Hun doel is de ouders te begeleiden in de groei en ontwikkeling van het kind, zowel op medisch, sociaal als pedagogisch vlak.

 • J.B. Timmermansstraat, 39
  02.736.34.35
  Dinsdag (2e en 4e van de maand) vanaf 10:00 uur
  Woensdag (1e en 3e van de maand) vanaf 10:00 uur
  Donderdagnamiddag vanaf 15:00 uur
 • Vervloesemstraat, 13
  02.762.17.84
  Medische sessies op afspraak
  Dinsdag van 9u tot 11:30 uur
  Donderdag en vrijdag van 9:30 tot 12:00 uur
  Receptie en telefoondienst
  Maandag van 13:30 tot 15:30 uur
  Dinsdag, donderdag en vrijdag van 12:30 tot 13:30 uur