Sorteeroverzicht

Welke vuilniszak?

 

 • Witte vuilniszak
  Huishoudelijk afval dat niet in de blauwe of gele vuilniszak kan worden weggegooid.
  Witte zakken moeten in een harde vuilnisbak worden geplaatst (meer informatie over de harde vuilnisbaken)
 • Gele vuilniszak
  Schoon papier en karton (maximaal 15 kg per vuilniszak).
 • Blauwe vuilniszak (PMD)
  Plastic flessen, metalen verpakkingen (conservenblikjes, blikjes, bakjes, …) en drankkartons.
  Nieuw in de blauwe vuilniszak : plastic zakjes en folie (chips, wikkels, flessen, …), potjes en tubes (yoghurtpotjes, tandpastatubes, …), bakjes en schaaltjes (botervlootjes, …).
 • Oranje vuilniszak
  Etensresten, fruit- en groenteschillen, koffiedik, theezakjes, keukenpapier, zakdoekjes, servetjes, voedingsmiddelen zonder verpakking die over de datum zijn.
  Oranje zakken moeten in de kleine oranje container worden gedaan. Deze containers zijn verkrijgbaar bij de cel Openbare netheid (Wolu-Techni-Cité,  Stockelsesteenweg 80 – 1ste verdieping).
  Meer informatie over de harde vuilnisbaken.
 • Groene vuilniszak
  Tuinafval: dode bladeren, verwelkte bloemen, snoeiafval van heggen en struiken, onkruid, maaisel. Takken moeten in bundels naast de groene vuilniszak worden vastgebonden.
Hoort niet in de groene vuilniszak: stenen, aarde, metaaldoek en -gaas, palen, tegels, dierenuitwerpselen, boomstronken, recycleerbare verpakkingen, papier en karton, voedselafval.

Wanneer je vuilniszakken op de stoep zetten?

Belangrijke opmerkingen

Sinds 8 juni 2020 is het verplicht om biologisch afbreekbare groene vuilniszakken te gebruiken, herkenbaar aan het logo van het Brussels Gewest en dat van Net Brussel.

Om een dienst op maat aan te bieden, kunnen de dagen en uren waarop de witte, blauwe, gele of groene vuilniszakken worden opgehaald online of per telefoon worden geraadpleegd. Surf daarvoor naar de website van Net Brussel (https://www.arp-gan.be/nl/ophaalkalender.html) en geef de straatnaam, het huisnummer en de postcode van uw woning in of bel naar het nummer 0800 981 81.

Als uw vuilniszakken ‘s ochtends worden opgehaald, raden wij u aan ze op de ophaaldag vóór 6.00 uur buiten te zetten. Als uw vuilniszakken ‘s namiddags worden opgehaald, raden wij u aan ze op de ophaaldag vóór 13.00 uur buiten te zetten. Handelszaken, scholen, verenigingen, bedrijven, … die een grote hoeveelheid afval produceren, moeten een beroep doen op gespecialiseerde erkende bedrijven.

Info: 0800 981 81 – pro@arp-gan.be

Het niet naleven van de ophaaltijden kan duur zijn!

Er wordt verzocht de dagen en uren voor het buitenzetten van de vuilniszakken strikt in acht te nemen om belemmering van de voetpaden en esthetische overlast in de wijken te voorkomen. De bewoners zijn verantwoordelijk voor de staat en de inhoud van hun vuilniszakken tot ze worden verwijderd. Alleen door het Brussels Gewest toegelaten vuilniszakken (die in winkels worden verkocht) mogen worden gebruikt.

UW afval in UW vuilnisbak: vergeet niet dat het gewone huishoudelijke afval niet in de vuilnisbakken in de openbare ruimte mag worden gedeponeerd.  

 • Afdeling Netheid en wagenpark 

  Kantoor:
  Wolu Techni-Cité
  Stockelsteenweg 80
  02 761 28 24
  PP-OR@woluwe1200.be 

  Post:
  Gemeentehuis
  Paul Hymanslaan 2, 1200 Brussel

  • Elke werkdag
   Van 8.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 16.30 uur
  • Zomer schema
   Van 1ste juli tot 31 augustus
   Elke werkdag Van 7.00 tot 15.00 uur