Terug naar de artikellijst
Aarbeving van 8 september 2023 in Marokko

Aarbeving van 8 september 2023 in Marokko

Het College van burgemeester en schepenen zal de gemeenteraad voorstellen noodhulp te verlenen aan het Belgische Rode Kruis

Op 8 september 2023 werd het centrum van Marokko getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. De gevolgen van deze aardbeving waren dramatisch voor de lokale bevolking, waardoor er enorme middelen nodig zijn om de humanitaire noodsituatie het hoofd te bieden en op de langere termijn na te denken over de wederopbouw van steden en dorpen die door de ramp werden verwoest.

Op initiatief van burgemeester Olivier Maingain en schepen Philippe Jaquemyns, belast met internationale solidariteit, zal het College van burgemeester en schepenen de gemeenteraad van Sint-Lambrechts-Woluwe tijdens zijn vergadering van 25/09/2023 voorstellen om in te gaan op de oproep tot giften van het Belgische Rode Kruis en een subsidie van 4.000 euro toe te kennen via het budget dat werd gecreëerd om initiatieven van ngo’s in noodsituaties te ondersteunen.

Het College van burgemeester en schepenen wil zich hiermee namens de inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe aansluiten bij de generositeit van vele burgers na de tragedie in de getroffen gebieden in Marokko.

Contacten voor de pers

  • Kabinet van de burgemeester Olivier Maingain, Séverine Claude, directrice van het kabinet (claude@woluwe1200.be – 02.774.35.22)
  • Kabinet van Philippe Jaquemyns, schepen van internationale solidariteit (jaquemyns@woluwe1200.be – 02.761.27.38)