De gemeente van Sint-Lambrechts-Woluwe is solidair met de Oekraïense bevolking

Gezien de oorlogssituatie in Oekraïne en de humanitaire gevolgen die daaruit voortvloeien, betuigt de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe haar solidariteit met het Oekraïense volk en wenst zij zich vastberaden in te zetten en de Oekraïners te steunen.  

Het gemeentebestuur van Sint-Lambrechts-Woluwe heeft een informatiebrochure voor Oekraïense vluchtelingen opgesteld. Het bevat veel nuttige informatie.

Deze brochure is vertaald in het Oekraïens:

Het ter beschikking stellen van gratis accommodatie

  • Een grote toevloed van vluchtelingen uit de Oekraïne is waargenomen. Elke inwoner die de mogelijkheid en de wens heeft om Oekraïners te ontvangen, kan zich registreren op het platform dat specifiek voor dit doel is bedoeld, hier beschikbaar.

Bent u Oekraïens op zoek naar accommodatie?

  • FEDASIL Als u geen opvangoplossing heeft in België (met vrienden of familie), zal FEDASIL u doorverwijzen naar accommodatie die wordt aangeboden door de gemeenten van het land; indien nodig kan FEDASIL een noodopvang voorzien voor één of twee nachten.
  • Brussel Hoofdstedelijk Gewest: https://www.bemyguest.brussels

Info

De inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe die Oekraïense vluchtelingen opvangen, kunnen het platform raadplegen dat door ons gemeentebestuur is gecreëerd: https://wbsrv.woluwe1200.be/

Bezoek de pagina met meest gestelde vragen of www.info-ukraine.be

Als u geen antwoorden op uw vragen kunt vinden