Dode, gewonde of achtergelaten dieren:

Als u een dood dier in de openbare ruimte vindt, neem dan contact op met de netheidsdienst: propetepublique@woluwe1200.be / 02 761 28 24

Als u een gewond wild dier in de openbare ruimte vindt:

  • neem contact op met de brandweer als het om een grote vogel of een groot zoogdier gaat;
  • neem contact op met het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels (KBVBV) (info@protectiondesoiseaux.be / 02 521 28 50) als het om een kleine vogel of een klein zoogdier gaat;
  • neem contact op met de politie als het om een hond, huiskat of ngd (nieuw gezelschapsdier) gaat;
  • neem contact op met CatRescue (https://catrescue.be/contact/) als het om een zwerfkat gaat.

Als het dode of gewonde dier zich in een private ruimte bevindt (tuin, enz.)? Raak het dier dan niet aan en neem het niet mee naar binnen.

Als het dier dood is, neem dan contact op met een destructiebedrijf. Als het om een geringde vogel gaat, meld dit dan op https://odnature.naturalsciences.be/bebirds/nl/. Deze gegevens zijn zeer nuttig voor het bestuderen van soorten (migratie, verplaatsing, populatie, enz.).

Als u meerdere kadavers van dezelfde soort hebt gevonden, neem dan contact op met Leefmilieu Brussel op het nummer 02 775 75 75.

Als het dier gevangen zit of gevaarlijk is, kunt u contact opnemen met het interventieteam voor dieren van de brandweer op het nummer 112.

Meer informatie