Terug naar de artikellijst
Participatiebudget 2023: hier zijn de resultaten

Participatiebudget 2023: hier zijn de resultaten

De Raad van het Verenigingsleven is op 5 december bijeengekomen om de resultaten van uw stemmen te valideren. Hier zijn de winnende projecten die werden ingediend in het kader van het participatiebudget 2023.

  • 1e plaats met 1.117 punten: Fruitstruiken en picknickbanken in de moestuin op het Sint-Lambertusplein

Het gaat om de aanplant van fruitstruiken en de aankoop van twee tafels met picknickbanken voor de moestuin vlak bij het Sint-Lambertusplein (herzien budget door de diensten: 4.500 EUR).

  • 2e plaats met 834 punten: Micro-oase in de moestuin Hof ten Berg

Het project omvat de creatie van een micro-oase voor biodiversiteit op de site van de moestuin Hof ten Berg, bestaande uit een vijver en een gezellig hoekje vol bloemen. De plek zal een bron voor observatie, uitwisseling en zelfs opleiding zijn. Ze zal fungeren als een grens in permaculturele zin tussen het moerasbos en het moestuingebied volgens ecologische permacultuurprincipes, waardoor het planten- en dierenleven op de site wordt gestimuleerd (budget: 15.000 EUR).

  • 3e plaats met 556 punten: Verfraaiing van de boombakken in de Léon Tombulaan

De initiatiefnemers van dit project stellen voor om de bloembakken heraan te leggen die binnenkort moeten worden vervangen in deze laan (budget: 18.425 EUR).

  • 4e plaats met 540 punten: Vernieuwing van de compostbakken in het Timmermanspark

Sinds een tiental jaren staat er een collectieve compostplaats bestaande uit drie houten bakken achterin het Timmermanspark. De vraag naar compostering groeit. De huidige bakken verslechteren na verloop van tijd op natuurlijke wijze. Met deze realiteit voor ogen wil het collectief deze oude bakken vervangen door vier compostbakken van 100% gerecycleerd plastic (budget: 2.500 EUR).