Cel Personen met een handicap

De dienst Personen met een handicap helpt u bij het indienen van een aanvraag om uw handicap te laten erkennen, of bij het aanvragen van een parkeerkaart. Ook informeert de dienst u over de verschillende voordelen die u geniet indien u door de sociale zekerheid als een persoon met een handicap wordt erkend. De dienst beschikt over een eigen vervoersdienst en over een vrijetijdscentrum waar men zich samen met anderen kan ontspannen.  

PBM-parcours

Dit project stelt een inventaris op van de belangrijkste hindernissen die personen met een beperkte mobiliteit ondervinden op een duidelijk afgebakend traject.

Vijf routes werden gekozen zijn geselecteerd in overleg met de gebruikers en met de medewerking van de vzw Plain-Pied vzw:

 • Parcours 1 (in het rood) loopt van de Georges Henrilaan naar tot aan de Louis Gribaumontlaan en kruist de Kroninglaan.
 • Parcours 2 (in het blauw) neemt loopt door de Paul Hymanslaan en haar omgeving in beslag en gaat via de Tomberg verder naartot aan dehet Meudonsquare.
 • Parcours 3 (in het groen) neemt loopt door het Sint-Hendriksvoorplein en zijn omgeving om het eerstetot aan het eerste parcours te volgen. Sommige bouwplaatsen werven zijn nog lopende.
 • Parcours 4 (in het geel) verlengt loopt in het verlengde van de eerste PBM-lus om tot aan de Sint-Lambertusstraat te bereiken via verschillende wegen: (de Solleveldstraat, de Floraliënstraat en, de Dapperenlaan) en bereikt de Tomberg via de Werkzaamheidstraat en de Noodlottige Rotsstraat.
 • Parcours 5 (in mauvehet paars) verlengt loopt in het verlengde van de 1ste eerste PBM-lus van de Tombergstraat naar tot aan de de Broquevillelaan via de Slegerslaan en strekt zich uit tot aan de Ter Kamerenstraat om terug te keren naar het Tombergplein via de J.P. Rullenslaan.

Eenmaal het traject was vastgesteld en de studie was uitgevoerd, hebben de technische diensten van de gemeente de nodige werkzaamheden werken uitgevoerd om de weg veiliger te maken en adequate gepaste bewegwijzering en alsook betere markering te installeren. De belangrijkste hindernissen kunnen worden teruggebracht tot 3 categorieën, namelijkzijn het stadsmeubilair, de grondbekleding en de inrichtingen. Een zesde PBM-parcours wordt momenteel nog uitgewerkt. Het verbindt de andere lussen met de wijk Sterrenbeeldenwijk via de Heydenberglaan. U kunt voortaan de eerste drie lussen volgen aan de hand van een symbool op de grond langs het hele parcours. Om de zichtbaarheid van deze PBM-lussen verder te verbeteren, zijn op initiatief van Isabelle Molenberg, schepen voor van Mmindervaliden, en Philippe Jaquemyns, schepen voor hetvan Bbeheer van de openbare ruimte, de logogrammen die het parcours aangeven net onlangs vervangen door een beter leesbaar en zichtbaarder model dat beter leesbaar en beter zichtbaar is.

 Download hier de brochure PBM-lussen

Indien er toegankelijkheidsproblemen zijn op de openbare weg of bij een bouwplaats werf van de gemeente, nodigen wij u uit om te bellen naargelieve te bellen naar het groene gratis nummer 0800.12.007.

Indien er toegankelijkheidsproblemen zijn bij een bouwplaats werf van het Brussels Gewest, verzoeken we u om te bellen naargelieve te bellen naar het groene gratis nummer 0800.94.001 en het contactformulier te raadplegen op mobilite-mobiliteit.brussels/nl/contact.

Daarnaast kunt u op het platform https://fixmystreet.brussels is een platform dat toelaat incidenten incidenten in de Brusselse openbare Brusselse ruimte te signaleren melden en een opvolging voorstelt aan de burgerze laten opvolgen.

Indien u een probleem vaststelt op het MIVB-net vaststelt, gelieve contact op te nemen met de Customer Care van de MIVB: 
070.23.2000
MIVB – Customer Care
Koningsstraat 76
1000 – Brussel

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst Mindervaliden op het nummerdoor te bellen naar 02.762.61.88 of door een e-mail te sturen naarvia handicape@woluwe1200.be.  

European Disability Card (EDC)

De EDC is een kaart om de toegang tot sport, cultuur en vrije tijdsactiviteiten te bevorderen. Hij Ze biedt een aantal reeks voordelen in deze domeinen en kan gebruikt worden in 8 Europese lidstaten, waaronder België, worden gebruikt. Voorwaarden Erkend zijn als Gehandicapt persoon met een handicap bij één van deze twee Belgische organeninstellingen:

 • Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid (FOD – SZ);
 • Het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)).

Om de EDC te verkrijgenA, aarzel niet om contact op te nemen met de sociale dienst voor Gehandicapten/Mindervaliden te contacterenom een EDC aan te vragen.

Download hier de informatiebrochure Mindervaliden

Download hier de brochure Mogelijke inrichtingen in handelszaken in Sint-Lambrechts-Woluwe

 • Personen met een handicap

  Karrestraat 27
  Gemeentelijke kortingen en taxicheques: 02 762 61 83
  Sociale dienst: 02 762 61 75
  Dienst Vervoer: 02 762 61 94
  Activiteiten van het Centrum Evasion Groep PBM Toegankelijkheid PBM Coördinator: 02 761 29 09
  handicape@woluwe1200.be

  Van maandag tot vrijdag
  Van 8.30 tot 12.00 en 130.30 tot 17.00 uur

  Sociale permanentie
  Van 8.30 tot 12.00 uur

  Op afspraak
  Van 13.30 tot 16.30 uur

  Telefonische permanentie
  02 762 61 75 of 02 761 28 34