Inclusie van personen met een handicap in Sint-Lambrechts-Woluwe

Uw gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe is actief op het vlak van de inclusie van personen met een handicap. Op 4 mei 2017 heeft het College van burgemeester en schepenen beslist om het thema ‘handistreaming’ als prioriteit te behandelen. Handistreaming benadert het thema “handicap” in alle beleidsdomeinen op een transversale en preventieve manier. Dit beleid is erop gericht om het leven van personen met een handicap te vergemakkelijken, zodat zij kunnen deelnemen aan het sociale leven. De aangebrachte aanpassingen komen de samenleving als geheel ten goede (zo kan een helling niet alleen gebruikt worden door een persoon in een rolstoel maar ook door een persoon met een kinderwagen of een transporteur, etc.). Isabelle Molenberg, schepen voor mindervaliden, gezin, sociale actie, senioren, gezondheid en gelijke kansenbeleid  

Op deze pagina, klikt u op de links:

Verplichting om personen met een handicap aan te werven

Ons gemeentebestuur respecteert de verplichting om personen met een handicap aan te werven. Er is ten minste één persoon met een handicap in dienst op halftijdse basis per schijf van 20 voltijdse equivalenten ((VE) die in het personeelskader zijn voorzien (d.w.z. 2,5% van de VE). Dit kan in de vorm van overeenkomsten voor werken, leveringen en diensten met ondernemingen voor aangepast werk (OAW). Slechts 3 gemeentebesturen voldoen aan deze vereiste. We nemen al enkele jaren deel aan de actie “Duoday”. Deze “Duoday”-actie wil ondernemingen sensibiliseren rond de tewerkstelling van personen met een handicap. Ze biedt werknemers de gelegenheid om op de gewone werkplek de volgende personen te ontmoeten:

  • werkzoekenden met een handicap;
  • personen die vragen hebben over hun professionele vorming.

Deze 1 tot 20 dagen durende bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van een begeleidingsproces onder toezicht van de dienst PHARE (Personne Handicapée Autonomie Recherché). Uiteraard wordt dit engagement verdergezet en moeten er nog projecten worden uitgevoerd. We informeren u graag wanneer ze afgerond zijn.